Публикациите са на американски медии

Съединените щати планират по-дълга и по-мащабна военна кампания в Сирия, отколкото се считаше досега. Публикациите са на американски медии, които твърдят, че разполагат с плановете на военното командване. Те включват 2 фази на кампанията с вълна от първоначални ракетни удари и допълнителни атаки срещу пропуснатите цели.

 

Плановете на американското командване за по-продължителни и по-интензивни удари са направени след преоценка на целите, които трябва да бъдат поразени. Според генералите за да бъде повлияна боеспособността на сирийската армия ще е необходима поне 3-дневна кампания. Това се налага, защото в последните 2 седмици сирийските части са се разпръснали, за да ограничат ефекта на ударите. 

 

Първоначално се считаше, че списъкът на американците включва около 50 цели в Сирия. Ревизираният списък е значително по-дълъг. 

 

Междувременно американският Сенат разпространи нови видеозаписи от химическата атака в Дамаск. Според Вашингтон те са с потвърдена автентичност. Записите не показват нещо повече от вече познатите аматьорски видеоклипове на задушаващи се хора, сред които много деца. "Потвърдена автентичност" всъщност идва от американски разузнавателни източници. Информационни агенции наричат записите инструмент в опитите Конгресът  да бъде убеден да подкрепи желанието на Барак Обама за удари срещу Сирия. 

 

Същевременно в големите американски градове имаше протести, както срещу, така и в подкрепа на военна намеса в Сирия.