Коалицията с ГЕРБ пък е под въпрос

От Реформаторския блок отново потвърдиха позицията си, че коалиция с ГЕРБ не е изключена. Според лидера на ДСБ Радан Кънев сътрудничеството с бившите управляващи зависи от готовността им за реформи.

 

Значителна част от симпатизантите на дясната формация в момента са на улицата с искане на оставка на правителството. Някои от тях протестираха и през февруари, когато във фокуса на недоволството беше кабинетът "Борисов". Затова решението за евентуална коалиция било деликатен въпрос, коментира Кънев. Категорично затворен е пътят на реформаторите към БСП.

 

БСП доказаха, че не служат на своите собствени избиратели, не служат на националния интерес. С тях общо не можем да имаме”, категоричен беше Кънев.

 

Хипотетичната коалиция на Реформаторския блок с ГЕРБ засега е под въпрос. От хората на Бойко Борисов се очаква да покажат дали са склонни на реформаторски промени.

 

Според Радан Кънев в ГЕРБ има способни хора, но показаното от бившите управляващи през последните четири години накланяло везните в негативна посока. Глас в решението за взаимодействие с други партии оттук нататък ще има и сформираният граждански съвет към блока.