За животоспасяващата операция на Веселина Георгиева са необходими 44 000 лева

17-годишна ученичка от Пазарджик организира благотворителен концерт, за да събере средства за лечението на своя съученичка. За животоспасяващата операция на Веселина Георгиева са необходими 44 000 лева. Сумата е непосилна за семейството на болното момиче, което страда от рядко срещано заболяване.


Диляна се заема с мисията да помогне на съученичката си Веселина, след като наскоро разбира, че че животът на приятелката й е в риск заради злокачествено заболяване.


„Най-малкото, което мога да направя, е организирането на този концерт, защото наистина вярвам, че добри хора все още има. И сутрин първата ми мисъл, след като стана, оправя се за училище и тръгна към него и си мисля как аз ще видя Веси щастлива”, обяснява Диляна Борисова.


Тъжната история за Веси започнала, когато тя била още бебе на десет месеца. Лекарите отстранили едното й око заради злокачествено заболяване. Оттогава живее с превръзката.


Преглътнала униженията от обидите и подигравките в училище, Веси успява да завърши средното си образование с много добър успех. Идва обаче най-трудният момент в живота й дотук. 44 хиляди лева за животоспасяваща операция. Пари, които семейството й няма.


До момента Веселина е претърпяла 14 безуспешни операции. Една от тях е била в Германия. Сега й предстоят пет нови лицеви интервенции в столична болница. Те ще бъдат направени от френски специалисти, които дават 100-процентова гаранция, че ще оздравее.


Благотворителният концерт, който Диляна организира ще е на 4 октомври в зала "Маестро Георги Атанасов" в Пазарджик. Поканила е 10 групи и изпълнители от Пазарджик и Пловдив. А входът е само 2 лева.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев

 

Ако искате и имате възможност да помогнете при набирането на средства, банковата сметка е:

 

Банка ДСК

BG89STSA93000019971661

Веселина Георгиева