Причината за това - до края на годината няма да има поскъпване при природния газ

Цените на топлофикационните услуги вероятно ще останат без промяна през новия отоплителен сезон. Причината е, че до края на годината няма да има поскъпване и при природния газ

 

Стойността на синьото гориво се актуализира на всеки три месеца, като през цялата 2013 тя остана почти без промяна. Една от причините за това е дългосрочният договор за доставка, който страната ни сключи с Русия миналата есен. 

 

Според директора на „Булгаргаз” Димитър Гогов поскъпване на природния газ не се очаква и от началото на следващата година.

 

По-рано от газовата компания  се похвалиха и с още нещо - че за първи път страната ни ще си доставя газ, който не е руски, може ли това да доведе до реакция от „Газпром” и да вдигнат цените за нас?

 

Става въпрос за находището „Шах Дениз 2” край Азербайджан. Първите количества синьо гориво от там ще пристигнат у нас през 2019 г.

 

Миналата есен, когато сключихме дългосрочен договор за доставка от руснаците, те си оставиха вратичка да предоговарят цените. От „Булгаргаз” успокоиха, че са се застраховали срещу подобен ход.