Според него те били изолирани, за да може Доган да трупа повече гласове за тяхна сметка

"Не ми харесва манипулацията, която налага ДПС върху българските турци. Доган е истиски архитект в това нещо през последните 20 години. Според мен те в продължение на години са били изолирани с една цел – Доган да трупа повече гласове за тяхна сметка".

 

Това заяви за предаването ДИКOFF нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Според него Доган е изневерил на своите убеждения. "Не знам в началото с какви убеждения е тръгнал да се противопоставя на Възродителния процес, но съм убеден, че днес той е изневерил на своите убеждения. Той не е същия човек, който е бил преди", добави той.

 

По думите му в отдалечените райони хората ги е страх да кажат какво мислят. 

 

Енимехмедов прочел страх в очите на Доган

"Доган допуска грешка. Той е човек стратег. Обучаван е за такова нещо, но в тази ситуация неговата преценка е грешна. Той е един от хората, които дърпа конците в политиката. Лютви Местан се изживява като голям оратор, но той залага повече на езика, отколкото на словото", твърди още нападателят на Ахмед Доган.

 

Енимехмедов определи оттеглянето на Доган от активната политика като закъсняло действие.

 

"От самата ситуация аз проявих уважение към Доган като човек, отдал се на науките. Но не проявявам уважение към това, което ние младите сме принудени да берем техните плодове от техните работи", категоричен бе той.

 

Октай: Неявяването на Доган в съда е проява не неуважение"Всичко това се отразява на близките ми. Мен ме биха и затова сега очаквам държавата, както върши работа срещу мен – мен гледат да ме обвинят в най-тежкото престъпление, така да си свърши работата и с тези, които ми нанесоха побоя”, допълва Енимехмедов. За тези хора той иска справедливо наказание.

 

Според него неявяването на Доган в съда по делото е проява не неуважение към съдебната власт. Енимехмедов обаче заяви, че определено има какво да каже на Ахмед Доган, ако двамата се срещнат очи в очи.

 

Ако беше гръмнал пистолета съм убеден, че имаше по-голяма вероятност аз да бъда убит, отколкото Ахмед Доган да има фатален край, ако беше гръмнал пистолета”, категоричен е  Октай Енимехмедов.

 

Запитан какво е прочел в очите на Доган, когато е опрял пистолета в главата на почетния лидер на ДПС, Енимехмедов заяви, че е видял в очите му страх. Той обаче разказа, че пистолетът е бил засякъл още предната вечер и е бил убеден, че с него не е можел да убие Доган.

 

Енимехмедов не пожела да опише своите чувства. Издаде само, че това е било начин да изрази своето недоволство, въпреки че е изпитвал и чувство на риск.


"Аз пожелах това интервю да се осъществи и чрез него да проведа диалог с политиците. Хората сами ще си направят преценка за това какъв човек съм. Това, което пише във вестниците, е нещо, което всеки трябва да го подлага на съмнение”, поясни той. Според него хората трябвало да си задават въпроса защо се пише това нещо и чии интереси се защитават.


Той потвърди, че е бивш боксьор, но отрече да се е отклонявал от правия път и не съм стигал до крайности. Инетересите му пък били свързани със строителството. 

 

Октай Енимехмедов: Не съм имал умисъл да умъртвявам Ахмед Доган"Това е моят стил на изразяване. Не съм имал умисъл да умъртвявам Ахмед Доган. Исках по този начин да изразя своето гражданско недоволство. Той е един от хорлата, които носят отговорност какво се случва в страната", опрадва се Енимехмедов.

 

Той заяви, че на никого не е казвал, че иска да убие Доган: "Този газов пистолет съм го закупил от магазин и с идеята, че с него не може да се извърши убийство. Тук хората обръщат внимание на Доган и неговата личност. Докато моите убеждения се доближават повече до идеологията на Левски".

 

По време на престоя си в затвора, Енимехмедов заяви, че продължава да чете и да се образова. В края на разговора той обяви, че е готов да влезе в политиката, защото вярва, че нещата могат да се променят с действия в политиката.

 

Запитан каква би била справедливата присъда за неговите действия спрямо Ахмед Доган, той обяви: "Аз съм подговен за най-лошото. Но по-скоро народът трябва да прецени, защото в него се съхранява чувството на справедливост". Той отрече да изпитва разкаяние за постъпката си и завърши разговора с думите: "Един народ, една държава, една страна, една цел – това е съединението прави силата".

 

Интервюто с Октай Енимехмедов бе анализирано в ефир от психоложката Ани Владимирова. Според нея мечтата за успех е нещото, което е накарало Октай да се усмихне два пъти по време на разговора.

 

"Ако не променим отношението си към тази група хора, ще имаме много сърдити хора около нас.Той иска да намери мястото си в обществото. Живее в един филм за смисъла на живота, и много хора живеят като него. Дълбоко в себе си аз съм сигурна, че Ахмед Доган ще му прости постъпката. По-важното е, обаче, че това момче е едно богатство в ДПС. Убедена съм, че ще намери място в партията, когато излезе от затвора", заключи психоложката Ани Владимирова.

 

Целия разговор гледайте във видеото.