"Затрудни ме това, което представлява НС към днешна дата", коментира Страхил Ангелов от БСП

„Думата „политик” малко се изтърка. Не е лошо, когато човек се чувства подготвен в дадена област, това да го пренесе и на политическата сцена, където да бъде полезен в съответната област. За съжаление, аз нямам усещане това да се случва”.

 

Това заяви в студиото на „На светло с Люба Кулезич” Страхил Ангелов от БСП. Той работи като консултант. Разработва инфраструктурни проекти във водния сектор. За първи път е народен представител в 42-рото НС.


„Аз имах такава готовност, но ме затрудни това, което представлява Народното събрание към днешна дата. Около 10 питания в областта висят, а няма парламентарен контрол, защото няма заседания. Там тече цирк, от който аз нямам намерение да ставам част. Не ми е приятно. Неудобно ми е от хората, които са ме избрали”, коментира още Ангелов.


От Сдружение ”Разум” предлагат парламента да бъде разпуснат парламентаПо думите му пропастта между народа и властта е станала още по-дълбока. „За съжаление, не съм сигурен, че вървим в правилната посока за преодоляването на тази пропаст”, добави още той.

 

„Единственият изход, за да не се стигне до тежък сблъсък между протестиращи и управляващи, е незабавно разпускане на този фалирал парламент. В последните години той е в обявен фалит пред народа си. Трябва да се приеме обществено-политическа форма на управление, която да даде право на управление и на обществените структури, и на партиите”, контрира Спас Гърневски от Сдружение „Разум” и бивш кмет на Пловдив.


Целия разговор гледайте във видеото.