За кметове днес гласуваха и в Белене, Трън, Хлябово, Царимир, Шишманово и Селча

В няколко населени места днес се провеждат частични местни избори. Най-оспорвана е битката между ДПС и ГЕРБ в община Гърмен. Вотът там се повежда при засилени мерки за сигурност. През целия ден имаше сигнали за нарушения, а в нощта преди изборите имаше и скоростно асфалтиране на улици в родното село на двамата кандидат-кметове.

 

Привидното спокойствие в изборния ден изчезна още по обед. Ромската секция в село Гърмен беше наобиколена от желаещи да упражнят правото си на глас, а за спокойствието в махалата следеше полицията.

 

Сигнал до Областната избирателна комисия пък разбуни духовете в село Крушево. Кмет Явор Белов разнасял списъци, в които отмятал гласувалите. Представител на политическа партия показа снимки, на които по думите му кметът държал в ръцете си укритите списъци във вестник. Белов отрече обвиненията.
 

По случая е сезирана прокуратурата в Гоце Делчев, а дългогодишният кмет на община Гърмен Ахмед Башев днес също наобиколи региона си и определи сигнала като фалшив. Списъците били за дърва.

 

И докато политическите сили спореха, имало ли е такива списъци или не, жителите на Крушево все още се надяват някой да им асфалтира улиците.

 

За кметове днес гласуваха и жителите на Белене, Трън, Хлябово, Царимир, Шишманово и Селча. Сигнали за нарушения имаше в Трън. В Белене като цяло изборният ден премина спокойно.

 

Повече за местните избори ще научите от видеото.

 

Репортер: Екатерина Николова.