Инициативата доказа колко ценни могат да бъдат няколко дарени дребни монети

Осем деца живеят в малката къща на Фондация „Надежда за малките”, за чиято издръжка помага благотворителната инициатива Операция „Жълти стотинки”.

 

„Къщата ни е пълна. Най-малкото дете е само на 20 дни, най-голямата кака е на година и половина. Това са деца на риск и отделите за закрила на детето ги настаняват временно, докато работят по техния случай, за да бъдат настанени в семейна среда”, каза пред Нова ТВ Магдалена Стефанова, председател на фондацията.

 

Социалната услуга „център от семеен тип” получава държавно финансиране от 2011 г., но то покрива само 50% от бюджета. „Останалите средства вече две години се събират благодарение на чудесната инициатива Операция ‘Жълти стотинки’,” обясни Стефанова.

 

За първата година събраната сума е достатъчна за осигуряване на половината от бюджета. През втората средствата са толкова много, че ще позволят откриването на втора къща.

 

Всичко започна с доброволци. Каузата много ни докосна”, каза Симона, която отговаря за подпомагането на инициативата от един от мобилните оператори.

 

Тази кампания ми се стори най-чистоплътната” – така Хилда Казасян обясни решението си да се включи и да помогне.

 

Повече за благородната инициатива ще научите от видеото.