Ще се проведе ли Гран При на Република Корея?

Тайфун застрашава състезанието от Формула 1 в Република Корея в неделя. Мощната буря в момента бушува източно от Филипините и се придвижва към Корейския полуостров.

 

Надпреварата от календара на Формула 1 е в Йонам, който се намира на около 400 километра южно от столицата Сеул. Стартът трябва да бъде даден в 15:00 ч. местно време в неделя, а ден по-рано от 14:00 ч. трябва да се състои и квалификацията.

 

"Предприели сме всички необходими мерки за сигурност", съобщиха организаторите. Метеоролозите предупреждават, че наближаващата буря с ветрове от над 100 км/ч и проливен дъжд може да засегне още квалификациите. Прогнозите са за силен вятър и дъжд в южната част на Република Корея в неделя.

 

"Директно или не тайфунът със сигурност ще окаже някакво влияние на състезанието", коментираха от националния метеорологичен център в Сеул.

 

Състезанието за Гран При на Република Корея през 2010 г. също беше засегнато от проливен дъжд, който отложи старта, а в последствие пилотите караха зад кола за сигурност в голямата част от надпреварата.