Бойко Борисов призова Реформаторския блок за общи действия срещу БСП и ДПС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната група ще бъде в парламента, за да не позволи да се гласуват закони като този, който връща пушенето, съобщиха от пресцентъра на партията. „Затова ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията”, подчерта Борисов.

 

Сбъднахме мечтите на поколения софиянци. Хората само мечтаеха за метро, за естакади, за Околовръстно шосе, за подземни гаражи и те вече са факт, и всички ги използват”, заяви Бойко Борисов пред над 200 души по време на среща с общинските ръководства на структурите на ГЕРБ – София. „Вече сме друг град. Построихме десетки нови детски градини, защото всички преди това бяха продадени или приватизирани. Това е резултатът, когато ГЕРБ управлява два последователни мандата“, посочи Борисов.

 

Изборите и гласа на хората са най-точната социология, посочи председателят на ГЕРБ. Според Бойко Борисов социологията на партията е ясна: „Преди 2 месеца победихме всички партии във Варна, миналата седмица само ние издигнахме кандидат срещу ДПС в Гърмен и 2500 гласуваха за нас, а в червената крепост Трън спечелихме още на първия тур; Само в Белене БСП спечели, защото лъжат хората там, че ще строят АЕЦ-а”.

 

По повод отношението към Реформаторския блок Борисов призова общите усилия да бъдат насочени срещу политическите опоненти от БСП и ДПС, а не да говорят един срещу друг.