Премиерът обеща коментар, когато се запознае с мотивите

Премиерът Пламен Орешарски е на мнение, че опозицията внася преждевременно втория вот на недоверие в неговия кабинет , стана ясно от негов коментар.

 

„Смятам, че ГЕРБ прибързват с втория вот на недоверие, но това ми е общото впечатление, нека да видя мотивите”, заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

 

„Не съм запознат с мотивите на вота на недоверие, предстои да се запозная с тях и след като това се случи, ще го коментирам”, обясни Орешарски. Премиерът обаче отказа всякакъв коментар на решението на Конституционния съд за възстановяването на Делян Пеевски като народен представител.

 

Пламен Орешарски се срещна днес с представители на Гръцкия бизнес съвет в България. След срещата обясни, че е обсъдил с тях условията за правене на бизнес у нас, като е запознал гръцките предприемачи с намеренията на правителството и първите му стъпки.

 

„Имаше доста въпроси от различни направления, от чисто бизнес въпроси до по-общи, като политиката към младите хора. Идентифицираха се доста общи проблеми пред двете икономики, сподели министър-председателят.

 

Новината за срещата на премиера с гръцкия бизнес обиколи социалните мрежи и протестиращи го очакваха пред хотел „Шератон”, охраняван засилено полицията. Пламен Орешарски избегна срещата с тях, като влезе през задния вход на сградата. На излизане обаче група недоволни го посрещната със скандирания.

 

„Като премиер, Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи. Това пък коментира в своя „Фейсбук” профил лидерът на опозицията Бойко Борисов.

 

Пред медиите министър-председателят обясни, че обходният маршрут не го притеснява: „Прекрасно се чувствам, защото има толкова неща, които трябва да се свършат в държавата. Ако можеха да го свършат, да го бяха свършили в последните 4 години.” Пламен Орешарски добави, че е готов, ако се наложи, всеки път да избира странични входове… „до края на мандата”.