Мъжът се хранел с малки животни и спял върху изсъхнали листа и трева

72-годишният Джийн Пенафлор изпаднал в несвяст, докато бил на лов на 24-и септември. Когато се събудил, не знаел в коя посока да тръгне, нито колко време е прекарал в безсъзнание. Той бързо трябва да намери начин да оцелее, изправен пред силата на природата.

 

Близо три седмици мъжът успява да преживее с диета от гущери, жаби и катерици. Първоначално се опитва да намери изход пеша от Националния резерват Мендосино в Северна Калифорния, но губи ориентация и се отказва. Пенафлор се подхлъзва и удря главата си, след като се отдалечава прекалено много от пътеката. Въпреки че пушката му е все още с него, той не я използва.

 

Той ми каза, че се опитвал по-скоро да оцелее, пазел енергията си. Вместо да се опитва да ловува дивеч, той се съсредоточил върху по-малките животни, търсел горски плодове и пиел вода от един извор. За да остане сух, той спял под паднало дърво и се греел на малък огън, като около себе си събрал сухи листа и трева. Но в нито един момент не се отказал”, казва синът му Джереми.

 

Той остава на място с надеждата, че рано или късно някой ще го намери. През 19-те дни, които прекарва в гората, вали сняг няколко пъти, а температурите често падат под нулата.

 

На 24-и септември двамата ловци се разделят от двете страни на ловната пътека, но след като Пенафлор не се появява, приятелят му подава сигнал. Шерифите сформират екип, който да го търси. Тогава се разразява голяма буря, която прекратява преждевременно акцията. Екипите на местната полиция търсят с хеликоптери и кучета загубения мъж в продължение на четири дни, но не намират и следа от него.

 

Спасителите обаче се оказват съвсем случайни. Група ловци чули виковете на мъж, който молел за помощ от дъното на една долина. Те направили импровизирана носилка от дървета, на която го изкарали. След това се обадили на полицията, която изпратила медицински хеликоптер да го вземе.

 

Когато ловците го намерили, Пенафлор бил в много тежко състояние, но лекарите в малкото градче Укрия успели да го спасят. По информация на CNN мъжът вече се е прибрал у дома. „Той е добре, като че ли нищо не се е променило. Единствената разлика е брадата, която му е пораснала. Повече никога няма да го пускам да излиза от вкъщи сам”, каза синът му.