Заради ремонта поетапно ще бъде реорганизирано движението в района

Изграждането на кръстовище на две нива на столичния булевард „Пейо К. Яворов” и Симеоновско шосе започва от утре. 

 

От общината са помислили за задръстванията около Семинарията. Заради ремонта поетапно ще бъде реорганизирано движението в района. Ще бъде изключително затруднено, но няма да бъде спирано, като преминаването ще става през стеснени ленти. 

 

Срокът е 6 месеца, като това не включва спирането, което най-вероятно ще се наложи да направим през активния зимен сезон", обясни Любомир Христов, заместник-кмет на Столична община по транспорт и транспортни комуникации. 

 

Ремонтът се очаква да приключи в края на юни. Ще бъде разширена и улица "Стоян Михайловски" от площад "Велчова завера" до кръстовището, като ще бъде с по две ленти в посока. Помислено е и за живущите в близките блокове по протежението на булевард „Пейо К. Яворов”, като бъдат изградени прегради срещу шума. До близкия парк ще бъде направен и подлез. 

 

Проектът ще струва 13 и половина милиона лева

 

Междувременно заради подмяната на старата мантинела на Цариградско шосе от две седмици стават огромни задръствания. От общината отговориха, че не се работи нощем заради препоръки на пътна полиция за опасност от произшествия.

 

Очаква се смяната да приключи до края на месеца.