Иванка е пенсионер по болест и отглежда внучето си сама при много тежки условия

Преди дни в Новините на Нова ви разказахме историята на Иванка Андонова. Тя е пенсионер по болест и отглежда сама внучето си при крайно тежки условия. 


Срещнахме Иванка на опашката за хранителни помощи. Възрастната жена получи брашно, захар, леща, ориз и други храни. Основни за мнозина, за пенсионерката продуктите са безценни. Надява се да напълнят празния й хладилник поне за месец.


Иванка е на 63, но разказва, че се чувства като на 80. Пенсионерката обаче не се предава. Забравя за епилепсията, безпаричието и самотата заради Денис – внучето, за което се грижи сама.


Съдбата на Иванка обаче не остави безразлични вас – нашите зрители. След излъчването на репортажа десетки изявиха желание да помогнат на възрастната жена. Сред тях бяха Ася, Любо и Теодора. Младежите донесоха на Иванка, дрехи и храна, а на малкия Денис лакомства и пособия за училище.


След вашата помощ зимата за Иванка и Денис ще е по-лека и може би малко по-усмихната. Денис още мечтае за колело, а семейството ще продължава да се радва на всяка ваша помощ. Съжаляват, че не могат да ви предложат нищо в замяна. Освен да ви благодарят.

 

Повече гледйте във видеото.