Блокадата обхвана залата на Факултета по журналистика и аудиторията на Факултета по математика и информатика

Протестът на студентите се разраства. Освен най-голямата зала в ректората на Софийския университет - 272-ра, блокадата обхвана още два факултета. Протестиращите студенти обявиха, че окупацията става  безсрочна - докато не получат отговор на въпроса кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС.

 

Студентите смятат, че този въпрос дава отговор и на това, кой управлява държавата. Те питат още доколко морално оправдано е решението на съда за връщането на Пеевски като депутат и искат всички политици, участвали в управление да отговорят те какви интереси защитават.

 

„Фейсбук” групата „Ранобудните студенти” е събрала 3 000 български студенти от цял свят, които подкрепят акцията. В окупацията вече се включват и други ВУЗ-ове.

 

В окупацията се включиха и студентите от Факултета по Журналистика и Масова комуникация. Бъдещите журналисти също искат да узнаят отговора на най-задавания въпрос в държавата. Освен 13-та зала на Факултета по журналистика беше окупирана и най-голямата аудитория във Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

 

Повече за студентския протест ще научите от видеото.