Сутринта в Източна България ще е хладно, но следобедните температури ще достигнат до 24 градуса

В петък в Източна България отново ще е по-хладно. Денят ще започне с ниски облаци по Черноморието и мъгли в Тракия и по Дунав. Още преди обед облачността ще се вдигне и видимостта ще се подобри. Следобед над страната ще е предимно слънчево и топло за края на октомври. Ще духа слаб, по морето умерен, източен вятър.


Сутринта термометрите ще показват между 5 и 10 градуса, а следобед от 18 до 23 – 24 градуса. Максималните температури по най-високите върхове ще са 7 - 8 градуса, а на  по-ниските места до 17 – 18 градуса.


Област на високо налягане осигурява слънчевото време със сутрешни мъгли не само у нас, но и в много страни от Южна и Източна Европа. Повече облаци ще има над западните и северните части на континента.


На Пиренеите,  във Франция, Великобритания и Германия ще превалява дъжд, а в Русия - и сняг. Преобладаващите максимални температури в Европа ще са от 15 до 20 градуса. Най-топло ще е в Италия и на Балканите, а най-студено на североизток.


У нас през почивните дни ще остане топло за сезона. След сутрешните мъгли и ниски облаци, през деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 19 до 24 - 25 градуса, по Черноморието 17 - 19 градуса. В началото на следващата седмица слаб западен вятър ще повиши дневните температури с градус - два. Ще има и временни заоблачавания, но валежи не се очакват.