От бразилското посолство у нас заявиха, че сме били информирани за освобождаването

Напрежението в институциите след завръщането на Гълъбин Боевски продължава. Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов е спешно привикан в София, за да даде разяснения по казуса. Това съобщи в предаването „Здравей, България” говорителят на Министерството на външните работи Ивайло Кашканов. 

 

По случая с изненадващото завръщане на олимпийския шампион министерството започва и проверка, която трябва да изясни защо посолството ни в Бразилия не е информирало българските власти за предсрочното освобождаване на Боевски. 

 

Казусът ”Пеевски”От външно министерство продължават да твърдят, че не са получили никаква информация от дипломата ни там, че спортистът ще бъде експулсиран. Затова в понеделник Чавдар Николов ще трябва да обясни причините.

 

В конкретния случай МВнР получи информация за хода на нещата едва вчера. За съжаление това поражда много въпросителни относно работата българското посолство в Бразилия. Проверката продължава, но е установено, че такава информация не е постъпила”, заяви Ивайло Кашканов.

 

Засега от външно министерство не съобщават дали посланик Николов ще бъде отзован.