За това намекнаха от БСП, ДПС и ГЕРБ

Нов парламентарен сблъсък се задава по темата с мораториума върху покупката на българска земя от чужденци. След като се покаяха за одобряването му, депутатите от БСП, ДПС и ГЕРБ вече търсят начини да ревизират решението си.


Одобряването на мораториума във вторник съюзи ГЕРБ, „Атака” и някои депутати от БСП. Опитът той да бъде отменен пък обедини управляващи и опозиция в лицето на социалистите, ДПС и ГЕРБ. В опозицията преосмислили позицията си дотолкова, че може те да внесат предложение за отмяна на мораториума.


В БСП обаче търсят друго решение. „Да се подготвят законодателни промени в закона за земята, които реално да решат проблема. След като реалният проблем бъде решен, въпросът с мораториума отпада автоматично - независимо дали ще се обезсмисли от само себе си, или ще бъде отменен”, обяснява Янаки Стоилов от „Коалиция за България”.


В ДПС пък държат да бъде сезиран Конституционният съд и вече събират подписите. Според тях България не може и не бива да се прави, че такова решение не е вземано. Така Атака остана сама да брани каузата си.


„Гласували са 179 депутати. Това да не е кафенето, бридж белота в Банкя, да си променят решението през 5 минути. Няма никакъв проблем Орешарски да им каже в Брюксел”, заяви Волен Сидеров.


Лидерът на националистите заподозря, че БСП и ГЕРБ се договарят за общи действия, за да премахнат „лошата „Атака”. Която без да иска се озова в нов пряк сблъсък с представители на протестиращите не къде да е, а в кулоарите на парламента.


Протестиращите не издадоха кой ги е поканил в събранието. А Волен Сидеров се договори  за статия от 5000 знака в техния вестник „Протест”.


Повече по темата гледайте във видеото.