У нас за първи път днес се отбелязва Международният ден на малките хора

У нас за първи път днес се отбелязва Международният ден на малките хора. Освен празник, това е и повод да разкажат за всички проблеми, с които се сблъскват в ежедневието си и на които другите не обръщат внимание.


Малките хора, оказва се, имат големи проблеми. Наш гид в ежедневието им е Тони. Препятствията започват още с автобусната спирка.  Качването е малко сложно, понеже е доста високо и ако шофьорът не е спрял близко до тротоара, за да се качим, може да се получи едно леко залитане и падане назад. Следващата трудност е при банкомата, както и в търсенето на работа.


„Много хора от нас са завършили доста елитни училища и са доста грамотни. Като си съставят си ви молбата е много хубава. Един работодател вижда молбата, казва си – имам нужда от този човек и като те извика на интервю работодателят, вижда се едно леко отдръпване, един страх. Трудно е намирането на работа”, оплаква се Тони.


За Иван днешният Международен ден на малките хора е специален и с още нещо. На тази дата той лети до Индонезия, за да се срещне с жената на живота си.


„Запознахме се съвсем случайно – във Фейсбук, в един от тамошните форуми за запознанства. След около 3-4 месеца разговор, реших да пътувам до там и да си я взема в България”, разказва Иван.


Повече по темата гледайте във видеото.