По-топло отново ще е в югозападните райони до 23 – 24 градуса

Съботният ден ще започне с мъгли в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и ниска облачност край морето. Около и следобед облаците ще се разкъсват и видимостта ще се подобрява в повечето райони до слънчево. На места обаче е възможно мъглите да са по-трайни и да се задържат почти през целия ден. Ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб североизточен вятър.


Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, по Черноморието до 10 – 11 градуса. Максималните ще са малко по-ниски от днес и ще са от 16 до 21 градуса. По-топло отново ще е в югозападните райони до 23 – 24 градуса.


В планините времето ще е много приятно - предимно слънчево, почти тихо с доста високи за сезона температури. Максималната на 1000 метра ще е около 17 градуса, а на 2000  около 11 – 12 градуса.


Над западните и северните райони от континента облаците ще са повече и на места ще превалява. В Централна и Югоизточна Европа ще бъде слънчево и топло за сезона.


У нас и в неделя след сутрешните мъгли и ниски облаци ще бъде предимно слънчево и малко по-топло от събота. В началото на новата седмицата ще се появи слаб западен вятър и мъглите ще са краткотрайни. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще достигнат на някои места до 26 градуса.  


В сряда и четвъртък слабо ще захладнее. Ще има разкъсана облачност, по-значителна през втория ден, но без валежи.


Още за времето по всяко време може да намерите на sinoptik.bg