Захлаждане се очаква в четвъртък

След преминаването ни към зимно часово време, слънцето в София изгря в 6:56 часа и ще залезе 25 минути след 17 часа. Луната се намира на 400 хил. км от Земята и е във фаза 1 ден след последна четвърт.

 

Денят в по-голямата част от страната започва с ясно време. Гъста мъгла има само по поречието на река Дунав, като видимостта е около и дори под 100 метра. Още преди обед видимостта ще се подобри, но по-късно от северозапад облаците ще се увеличат. Те обаче ще са средни и високи и валежи от тях не се очакват. Ще духа слаб, а в Северна България до умерен западен вятър.

 

Температурите в момента са от 2, 3 градуса във високите полета на Западна България и района на Пловдив, до 13, 14 на места в Дунавската равнина. Максималните стойности ще са дори по-високи от вчерашните и ще достигнат интервала 22, 27 градуса.

 

Топлото време в нашата страна ще продължи и във вторник и сряда. Сутрин в ниските места видимостта ще е намалена, а през деня ще има разкъсана средна и висока облачност без валежи.

 

В четвъртък с умерен североизточен вятър над страната ще започне да се пренася по-хладен въздух. Облаците бързо ще се увеличат и следобед на места в Дунавската равнина и Черноморието са възможни слаби ръмежи.

 

В петък и събота ще остане предимно облачно и хладно, на места със слаб дъжд.

 

Още актуална информация за времето ще получите от видеото и можете да намерите на Sinoptik.bg