Така те изразиха подкрепата си към окупацията на Софийския университет

Осми ден продължават студентските протести. Още сутринта флашмоб на кандидат-висшистите от НАТФИЗ спря движението на улица „Г. С. Раковски” в София, което предизвика и големи задръствания. 


Към 16.30 ч. в Софийския университет тече заседание, на което студенти от всички университети, подкрепящи окупацията. Очаква се те да решат своите бъдещи действия и най-вече тези на 1-ви ноември, когато се обсъжда масово събитие. 


През целия ден се проведоха кратки флашмобове в различни части на столицата. 


Малко преди 16 часа студенти от Националната художествена академия направиха блокада на пешеходната пътека при Софийския университет  за около 10-15 минути, придружена с бурни освирквания и викове „оставка”. По този начин те изразиха подкрепата си за случващото се в Алма матер.


Междувременно продължава и дебатът доколко оправдана е акцията с окупацията на университетите в страната. Обявилите се против – около десетина студенти, се събраха в 13 ч. в двора на Софийския университет. По същия въпрос тече и референдум в Медицинския университет в столицата, като студенти дават своя глас „за” или „против” окупацията.


Хронология на събитията ще намерите във видеото.