Само на Балканите и Апенините максималните температури ще са над 20 градуса

Въпреки очакваното захлаждане, октомври ще завърши с по-топло време от нормалното. Утре над страната ще има променлива средна и висока облачност. По-плътни ще са облаците над северните и източните райони и там на отделни места не е изключено да преръми. Със слаб до умерен вятър от североизток ще навлиза по-хладен въздух.

 

Сутринта температурите ще са между 7 и 12 градуса, а следобед - с два три градуса по-ниски от днешните - от 17 до 23.

 

Целите Балкани утре ще са покрити с високи облаци, а антициклонът над Полша и Украйна ще е причина за слънчевото време в голяма част от Централна Европа. Той ще насочва и по-хладният въздух към Балканите. Дъждовно и ветровито ще е в страните около Северно море. Над Западното Средиземноморие има вихър, който носи валежи от дъжд в Италия и облаци на Балканите.

 

Въпреки това утре само на нашия полуостров и на Апенините ще има максимални над 20 градуса. В останалите райони на континента температурите ще са от 11 до 16 градуса.

 

У нас в петък ще има разкъсана облачност, а температурите ще се понижат още малко, до 15 - 20 градуса. През почивните дни преди обед в низините ще бъде мъгливо или с ниски облаци, но следобед ще е предимно слънчево и малко по-топло. В понеделник и вторник облаците ще са повече, но пък температурите слабо ще се повишат. В Западна България е възможно да превали.

 

Утре също ще има облаци, но ще остане все още топло за края на октомври. Повече за времето у нас и по света може да откриете винаги на Sinoptik.bg.