Блокадите в центъра на София продължиха и тази вечер

Студентската окупация продължава да се разраства, като този път излезе извън университетите. Група недоволни превзеха за кратко автобус номер 280 в посока Студентски град.

 

Междувременно блокадите в центъра на София продължиха и тази вечер. Недоволните от кабинета "Орешарски" направиха традиционния си вече обход, по не толкова традиционния маршрут през улиците „Раковски”, „Граф Игнатиев” и през булевардите „Васил Левски” и „Цар освободител”.

 

Днес обаче имаше и задържан. Малко преди 9 часа неголяма група протестиращи за кратко блокираха и кръстовището на „Орлов мост”. Един от тях беше задържан, заради липса на документи за самоличност.

 

Демонстрантите отново се заканиха да са по улиците до подаването на оставката на Пламен Орешарски и министрите му.

 

Пред НАТФИЗ демонстриращите се опитаха да пазят тишина по молба на студентите театрали. Това се наложи заради премиерна постановка на четвърти курс, която се подготвя в момента. Самите кандидат актьори в репетиция обаче не издържаха и гласно изразиха призива си за оставка към демонстриращите тихо на улицата.

 

В същото време - в Софийския университет представители на всички протестиращи университети планираха общи действия. Планът - в  Деня на народните будители в София ще има няколко шествия, които ще започнат още от сутринта. Студентите получили подкрепа за действията си и от преподаватели.