През деня се очакват максимални стойности между 15 и 20 градуса

Утре захлаждането ще продължи и температурите вече ще са около средните за началото на ноември.
През по-голямата част от деня облачността ще бъде значителна. В Източна България ще има и слаби ръмежи, а по-съществени разкъсвания на облаците се очакват в югозападните райони. Ще духа слаб до умерен източен вятър и с него ще продължи да навлиза по-хладен въздух.

 

Сутринта температурите ще са между 7 и 12 градуса. През деня се очакват максимални стойности между 15 и 20, в Сандански и Петрич до 21, 22 градуса. 

 

В планините над 2000 метра ще има разкъсана облачност намаляваща до слънчево, а в по-ниските части ще бъде мъгливо. Ще духа слаб до умерен южен вятър и максималните температури ще останат сравнително високи - от 5 градуса на връх Мусала до 13 на Рожен.

 

В събота денят ще започне с мъгли и ниска облачност. Около обед видимостта ще се подобри, а от запад на изток облаците ще се разкъсват и намаляват. В неделя мъглите ще са краткотрайни, а през деня ще е предимно слънчево и по-топло. 

 

В понеделник от северозапад ще се заоблачи и следобед на места в Западна България е възможно да превали. Във вторник и сряда ще има променлива облачност, но слаби дъждове са възможни само в планините. Ще остане сравнително топло с температури около и над 20 градуса. 

 

Слънчево и с високи температури ще се задържи и на 7-ми и 8-ми ноември. В периода около 10-ти източният вятър ще се усили и ще захладнее. Облаците ще се увеличат, но слаби валежи са възможни само по Черноморието. По-съществени дъждове се очакват след 12-ти ноември. Тогава с умерени и силни северозападни ветрове над страната ще навлиза хладен въздух и температурите ще се понижат чувствително. Максималните ще са около 10 градуса, а по планините ни се очакват снеговалежи.

 

Още за времето по всяко време може да намерите на Sinoptik.bg.