Температурите ще останат високи за ноември, следобед ще е слънчево над цялата страна

И през следващите дни ще остане топло за ноември. Утре облаците от запад на изток ще се разкъсат до слънчево.

 

Сутринта в крайните източни райони и над планините от Западна България ще е все още облачно. До обед  и мъглите ще се разсеят и следобед над цялата страна ще е слънчево. Вятърът ще е слаб, от юг-югоизток.

 

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - от 16 до 22,  по-ниски по брега на морето и на местата с по-малко слънчеви часове.

 

В планините ще има повече облаци, особено над масивите от Западна България. Валежи не се очакват. На 1500 м. температурите ще достигнат 13, а на 2000 около 9 градуса. Вятърът ще е до умерен от запад, а условията за туризъм - отлични.

 

Въпреки че в по-голямата част от Европа утре ще е облачно, температурите ще са сравнително високи. Минималните ще са положителни, а максималните от 12 до 18 градуса, по Средиземноморието до 25. В Прибалтика и по Атлантическото крайбрежие се очакват дъжд, силен вятър и вълнение.

 

През следващите дни в Северна Европа се очаква захлаждане, което няма да усетим на балканите, благодарение на топли въздушни маси от Средиземноморието. В началото на новата седмицата ще има повече облаци, но без валежи. У нас в неделя ще е слънчево и приятно. Сутринта в низините ще е хладно, но през деня ще е подходящо за разходки. В понеделник, вторник и сряда ще има променлива облачност, но и слънчеви часове.  В Източна България ще е ветровито. През втората половина от седмицата ще е слънчево със сутрешни мъгли в низините и високи за сезона температури.

 

Утре облаците от запад на изток ще се разкъсат до слънчево. Още за времето може да намерите на Sinoptik.bg.