Хубаво за демокрацията е, когато младите протестират, заяви той

„Категорично подкрепям българските студенти в техния протест. Мисля, че винаги, когато младите хора протестират, е хубав ден за демокрацията”, заяви за „Събуди се” председателят на 36-ото Народно събрание Александър Йорданов.


Според него в момента студентите държат изпит по гражданско достойнство


„България стана член на Европейския съюз, но българинът не само, че не живее като европеец – като доходи и стандарт на живот, а и като среда, в която може да се реализира. Истината е, че у нас повече успява организираната посредственост, подчерта Александър Йорданов.


Председателят на 36-ото Народно събрание отбеляза, че студентите са заострили вниманието на цялото българско общество къмморалната недостатъчност на времето, в което живеем, към нечестността” – нещо, за което им благодари.


Йорданов отправи съвет към партиите и политиците, определящи се като опозиция на сегашното правителство – да намерят път за своето разбирателство, единодействие и поставяне на общо искане за оставка, вместо да използват студентският протест за „премерване на политически мускули”.


„Младите поставиха на политиците постамента на отговорността. Нека сега политиците да стъпят на него и да вземат правилните решения”, призова Александър Йорданов. Той обаче настоя всички опозиционни партии и коалиции да декларират на гражданите като него, че  след нови парламентарни избори няма да направят коалиция с някой от членовете на сегашното правителство, защото това би било измама.


„Искам да се обърна към премиера, към членовете на правителството и да ги помоля да си подадат оставката и да отворят възможността на българския народ да поправи грешката си. Време е българският народ да се яви на поправителен изпит и този път дано да го вземе с добра оценка”, заяви Александър Йорданов.


Какво заяви доц. д-р Александър Йорданов относно продажбата на земя на чужденци - гледайте във видеото.