По думите му медиите все още са зависими от държавната ясла

„Никога не съм бил пред фалит. Просто много трудно се изкарват пари с вестници”, каза в предаването ДИКOFF журналистът Петьо Блъсков по повод продажбата на негови издания на Ирена Кръстева. 

 

Относно обединението му с Делян Пеевски и Ирена Кръстева той каза, че те са партньори в една медийна организация. „Нищо лошо не съм видял от ПеевскиМедийният съюз, който създадохме имаше много големи цели. Той е добър партньор. Всичко, което се случи беше една манипулация”, добави той.

 

"Манипулацията в българските медии не е приключвала никога. Медиите все още са зависими от държавната ясла и се диктуват от канцелариите. Мръсотиите, които са писали за мен тези хора, показват че аз не съм поръчков", каза журналистът.

 

 

По отношение на седмото място на Делям Пеевски сред най-влиятелните хора у нас той каза, че методикат, по която се прави тази класация, е странна. Блъсков попита: „А какво прави Ахмед Доган в тази класация? Какви активи управлява той?”.  

 

Росен Плевнелиев не е президент. Той взе страна и раздели нацията”, каза Блъсков и добави, че държавният глава трябва да обединява. Журналистът добави, че доверието към Пламен Орешарски е било сринато още с идването му на власт. 

 

Относно окупациите и студентските протести той каза, че му е тъжно, че една такава енергия се похабява. „Тя трябва да води до резултати, а тя е безпосочна”, каза Блъсков.

 

Попитан трябва ли да има предсрочни избори той каза, че трябва да има. „Тези хора са герои, тъй като те работят в ужасна обстановка”, заяви журналистът. По думите му трябва да бъде въведено задължителното гласуване. 

 

"Опозиционното поведение на вестникарството е задължително, но то трябва да не бъде деструктивно. Фактите трябва да са водещи.", смята Блъсков за медиите в момента.

 

Целия разговор с Петьо Блъсков гледайте във видеото.