Минималните ще са между 7 и 12 градуса, а максималните от 18 до 24

Във вторник (5 ноември) ще остане топло за този месец от годината. Денят ще започне с обичайните напоследък мъгли в низините, които бързо ще се разсеят. През деня облаците ще се увеличават, но ще са високи и валежи не се очакват.


На север от планините и в Източна България ще духа умерен до силен южен вятър, който ще поддържа температурите високи.


Минималните ще са между 7 и 12 градуса, а максималните от 18 до 24, по-високи в местата с топъл южен вятър.  


В планините освен вятър, ще има и облаци, но валежи се очакват чак следобед и привечер в Рила, Пирин и Западните Родопи.


Докато на Балканите се наслаждаваме на есенното слънце, западната половина от континента е обхваната от студен въздух, който се разпростира на юг и на изток.  


Във Великобритания, Франция и Германия ще е хладно и облачно, с продължителни валежи. Дъжд с гръмотевици и силен вятър се очаква в Италия и по Адриатическото крайбрежие. В централното средиземноморие ще се зароди циклон, който в сряда ще премине южно от Балканите. Той ще измества студения въздух на север и захлаждането от Западна Европа ще засегне слабо нашата страна.


През втората половина от седмицата ни очаква ново затопляне. В сряда ще е облачно и ветровито.  В Северна България и планините са възможни и слаби валежи. Следобед вятърът ще започне да отслабва и облаците да се разкъсват.


В четвъртък и петък вече ще е слънчево с температури близки до 20 градуса.


През почивните дни ще остане топло за сезона, предимно слънчево и подходящо за разходки.  


Още за времето може да намерите на sinoptik.bg