Причината е в новия метод, по който ще се изчислява колко дължим за парно и топла вода

Недоволство сред топлинните счетоводители. Причината е в новия метод, по който ще се изчислява колко дължим за парно и топла вода и с който се очаква разликата между сметките ни през лятото и през зимата да не е толкова голяма. 

 

Фирмите са единни около това, че отпадането на топлинните счетоводители няма да намали сметките ни за парно и топла вода. Те припомниха, че цените им не са се променяли през последните шест години, а на година услугите им струват 24 лева на домакинство или по 2 лева на месец.

 

От Асоциацията на топлинните счетоводители изразиха недоволство, че промените не са били коментирани с тях и че в тях има много спорни моменти, които са отприщили сериозно недоволство сред потребителите. 

 

След много въпросителни и недоволство - развръзката дойде в последните часове на деня. Промяната се отлага. До края на зимата сметките ни ще се формират по стария начин - това обяви енергийният министър Драгомир Стойнев. Новите правила ще влязат в сила от пролетта. 


Идеята е дотогава и топлофикациите, и топлинните счетоводители да успеят да обновят софтуера си, а многото въпроси да намерят своя отговор.

 

Повече гледайте във видеото.