Това уверяват месопреработвателите

С качествено българско месо ще посрещнем тазгодишните Коледни и Новогодишни празници. Това уверяват месопреработвателите. От бранша са готови да посрещнат по-голямото търсене на сурово свинско месо в края на годината. 


Месопреработвателите не се наемат с прогнози за цените по празниците. По данни на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата от юли до септември миналата година свинското месо на едро е поскъпнало с 20 процента и е достигнало средно 7,70 лева. 


При откриването на изложението "Месомания" днес от бранша обещаха и качествени колбаси.


„За съжаление нямаме достатъчно производство на животни в страната. Затова в колбасите не можем да слагаме само българско месо. Но всички фирми, които са на пазара, са с доказано качество. Тези, които бяха със съмнително качество, потребителят ги отхвърли”, коментира Илонка Аврамова от Асоциация на месопреработвателите в България.