Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

В четвъртък, 7-ми ноември, ще е предимно слънчево, но малко по-хладно от изминалите дни.


Студеният атмосферен фронт, който днес преминава през нашата страна, се премества на изток и през нощта ще превалява в Южна и Източна България. С умерен и силен северозападен вятър ще навлиза по-хладен въздух. До сутринта валежите почти навсякъде ще спрат. Утре преди обед повече облаци ще има над източните райони, които бързо ще се разкъсват и намаляват. Следобед над цялата страна ще бъде слънчево с умерен северозападен вятър.  


Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, но заради силния вятър ще ни се струва доста по-студено. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.


В западната част на Тихия океан близо до Филипините се образува вторият за тази година супер тайфун от 5-та категория. Скоростта на ветровете в бурята Хаян достига 315 километра в час, като тази нощ ще премине през малката островна държава Палау, и ще продължи да се движи на запад. Тайфунът ще удари Филипините в петък, където вече започна евакуация на част от населението. Засегната ще бъде и столицата Манила, а бреговата охрана започна подготовка за очакваната буря. 


В петък и събота сутринта ще е мъгливо, а около и следобед предимно слънчево и топло. В неделя след сутрешните мъгли от запад облаците ще се увеличат, но температурите ще останат сравнително високи. В началото на следващата седмица ще бъде предимно облачно и по-хладно. Слаби дъждове са възможни в западните и южните райони.


Още за времето може да намерите на Sinoptik.bg