Валежите в Западна България ще спрат около обяд и облаците бързо ще се разкъсат и намалеят

Денят у нас започва с ясно време в западните и централните райони, а на изток е все още облачно и дъждовно. В часовете преди обед валежите там ще спрат и облаците бързо ще се разкъсат и намалеят. Около и следобед вече над цялата страна ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне и стихне.

 

Температурите сутринта са от 3 до 8 градуса, а по морето достигат 11-12, но вятърът създава усещане за доста по-студено време. През деня максимални стойности ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София - около 17.

 

В планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито - северозападният вятър ще достига скорост 60-70 километра в час. В момента облаци има над източните части на Родопите и Стара планина, които обаче бързо ще намалеят. Максималните температури ще са от 2 градуса на Мусала до 12 на Рожен.

 

До края на седмицата у нас ще остане сравнително топло. Сутрин ще има краткотрайни мъгли или ниски облаци, а около и следобед ще е предимно слънчево и топло. В неделя следобед от запад облаците ще се увеличат. В началото на новата седмица ще бъде предимно облачно и по-хладно, очакват се и дъждове.

 

Повече за времето през следващите дни може да намерите на Sinoptik.bg.