„Вестник за метрото” се оказа идентичен с партийното издание на „Атака”

„Нямаме нищо общо с разпространяването на политическа пропаганда в метрото”, заяви по телефона за „Здравей, България” изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев във връзка със скандалния случай с „Вестник за метрото”.

 

Изданието се раздава безплатно на пътниците в столичния метрополитен. Установено бе, че вестникът е идентичен с партийния „Атака”, което повдигна въпрос за нерегламентирана политическата пропаганда.

 

„Това е меко казано некоректно – да се използва по такъв начин името на най-успешния български проект от последните няколко години. Разпространителят, който държи няколко щендера, е сключил договор без въобще да съобрази, че това е партиен вестник. Той също е бил подведен. Веднага след като се появиха вестниците, извиках оператора на щендерите и го предупредих, че ще бъде прекратен договорът му. Доколкото той ни увери, още следващата седмица е било прекратено споразумението с вестника”, допълни Братоев.

 

Метрополитенът няма отношение към политически структури, не искам да ни обвиняват в това, че подкрепяме „Атака”. Не мога да кажа колко струва разпространението на такъв вестник, не се занимаваме с това. Всичко по случая е приключило и са прекратени всички договори. В метрото не може да се разпространяват такива неща”, завърши изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД.