Няма обаче да предизвика катаклизми вътре в партията, допълни той

Не закъсняха коментарите на управляващи и опозиция за разследването срещу Христо Бисеров. Лидерът на ДПС заяви, че от партията не са знаели за проверките на ДАНС.

 

„Когато мотивите са лични – те затова са лични, за да не се споделят с ДПС, естествено – ние не сме наивници – всичко това ще има своята рефлексия. В това число и политическа – върху ДПС, но няма да предизвика катаклизми вътре в партията, защото нашите избиратели са достатъчно грамотни, за да са наясно, че има разлика между личните деяния и политиката на партията, която председателствам”, подчерта Лютви Местан. 

 

„Става въпрос за много сериозни икономически злоупотреби между две държави”, твърди Цветан Цветанов от ГЕРБ.

 

Бившият вътрешен министър не потвърди, но и не отрече дали разработката срещу Христо Бисеров е започнала още по времето, когато той е оглавявал МВР. 

 

Антон Кутев от „Коалиция за България” каза:За мен е важно независимо кой е човекът, за когото има сигнали в ДАНС до прокуратурата, те да бъдат проверени и да сме убедени, че няма нарушаване и съмнение за нарушаване на закона"

 

Във връзка с постовете, които Бисеров заемаше, вече има няколко предложения. За зам.-председатл на Народното събрание лидерът на ДПС ще предложи Алиосман Имамов, а за шеф на правната комисия в НС – Четин Казак. Не се знае кой ще бъде предложен за заместник-предсеател на ДПС.