В неделя постепенно ще се заоблачи и в понеделник вече ще е облачно

В петък, 8-ми ноември, времето ще е слънчево и с 3-4 градуса по-топло от днес.


Вятърът навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от юг-югоизток. Сутринта ще започне с есенни мъгли в низините, но до обяд те ще се разсеят. През деня ще има временни увеличения на облачността над Северна България. 


Минималните температури ще са между 3 и 8-9 градуса, по-ниски в котловините на запад, а максималните ще са от 17 до 22 градуса.  


В планините ще е слънчево. На 1500 м. температурите ще достигнат 13 градуса, а на 2000 м. - около 9 градуса. 


Не само на Балканите, но и в цяла Южна Европа утре времето ще е спокойно и по-топло от обичайното. В северната половина от континента обаче ще е променливо и ветровито. Във Франция, Белгия и в цяла Германия е обявен жълт и оранжев код за вятър над 100 км/час и валежи.  


Ураганен вятър и сериозни валежи се очакват тази нощ на Филипините, където ще бушува тайфунът Хаян с пориви от 250 км/час. 


През следващите дни по-голям, но не толкова разрушителен вихър, ще прекоси Европа от север на юг и ще затихне в Централното Средиземноморие. Той ще засегне слабо Западните Балкани, ние ще се разминем почти без валежи.


В събота времето у нас ще е слънчево и топло за сезона с мъгли около реките и в низините. В неделя постепенно ще се заоблачи и в понеделник вече ще е облачно, но все още  сравнително топло. Във вторник, сряда и през следващите дни температурите плавно ще се понижават. Ще е облачно и почти без валежи. 

  
Още информация за времето там може да намерите на Sinoptik.bg.