Иван Тотев коментира случката така: „Личи си, че подкрепата за ГЕРБ расте”

Провал претърпя извънредната сесия на Общинския съвет в Пловдив. На нея кметът на града Иван Тотев трябваше да даде обяснения за скандалните записи, изтекли на една от партийните сбирки на ГЕРБ в града. Заради липса на кворум съветниците не получиха отговор кои са незаконните решения, гласувани от тях в местния парламент, за които се говори в скандалните записи.


По примера на депутатите от ГЕРБ съветниците на партията в Пловдив бойкотираха извънредната сесия на местния парламент, като не дойдоха на заседанието. Така провалиха кворума и спасиха местния лидер на ГЕРБ Иван Тотев от обясненията, които трябваше да даде пред местния парламент.


Инициаторът за свикването на извънредната сесия - бившият кмет Славчо Атанасов заяви, че на всяко следващо заседание ще продължи да търси обяснение от кмета за скандалните записи. В които се чува, че умишлено внася незаконни решения в Общинския съвет, за да ги връща областният управител и вината за нереализираните проекти на Пловдив да пада върху Венцислав Каймаканов.


В скандалните записи се споменава, че хора на ГЕРБ са назначавани по партийна линия на  работа в общината, на Летище Пловдив и в местното ВиК дружество. Иван Тотев заяви, че записите целят да ударят ГЕРБ и че не смята да подава оставка.


„Политиката, която ГЕРБ провежда в Пловдив, е добра политика за града. Тя е политика, която се приема от гражданите. Одобрението е много високо и доверието расте”, заяви градоначалникът на Пловдив Иван Тотев.


Общинският съветник от БСП Николай Радев обаче видя само един изход от ситуацията – предсрочни местни избори.


След провала на сесията опозицията от БСП и НИЕ поиска оставката на кмета Иван Тотев.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев