Това обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова

Опасният мост на 4-ти километър на бул. „Цариградско шосе” в София ще бъде ремонтиран през пролетта. Това заяви кметът на града Йорданка Фандъкова.

 

Много подлези, мостове и други съоръжения ще облекчават уличното движение. Девизът "Расте, но не старее" постоянно се пълни с ново съдържание. Със сигурност този мост обаче не се вписва в него. Това, че е остарял, се доказва от окаяното му състояние. За над 40 години единствената извършена дейност е да бъдат закърпени отворилите се дупки.

 

Преди дни откъртени парчета бетон за малко не паднаха върху минаващ отдолу автомобил. А последвалото обезопасяване се състоеше в изчукване на бетонните плоскости.

 

"Разбира се, че ще искам гаранции, затова че е достатъчно, за да не стават инциденти. Но сериозният подход е цялостната реконструкция", заяви Йорданка Фандъкова.

 

Тя не може да започне веднага, защото участник в обществената поръчка обжалва процедурата. "Колкото и да трае обжалването, то ще приключи. 10 милиона са предвидени за реконструкцията на "Цариградско шосе”, увери кметът на София.

 

Обещанието е ремонт да има идната пролет. А дотогава мостът остава потенциална опасност за всички, които минават оттам или чакат на близката спирка.