Пред БАН полицията осигури периметър, през който депутатите да могат да излизат

От сутринта стотици протестиращи срещу правителството са около парламента. Много пъти се стигна до сблъсъци, има задържани и пострадали.  

 

Екипите ни следят всичко, което се случва около и в Народното събрание. 

 

Марина Стоименова е на най-горещата точка - между северния вход на парламента и храм-паметника "Александър Невски". 

 

Пред БАН полицията осигури периметър, през който депутатите да могат да излизат. Там протестът е най-мащабен, народните представители вече започнаха да излизат. Протестиращите ги замерят с каквото намерят, включително бутилки, видяха се и камъни. 

 

На няколко пъти се стигаше до сблъсъци между полицаи и протестиращи

 

Репортерът на Нова Георги Георгиев е с другата част от протестиращите, откъм ул. „Оборище”, където е другият предполагаем изход, през който може да бъдат изведени депутатите

 

И там плътна жива верига очаква депутатите да излязат. Зад огражденията има много полиция. На място се увеличава и полицейското присъствие.  

 

По информация на друг наш репортер - Нели Тодорова, която е в сградата на Народното събрание, вътре почти не са останали депутати. Пет минути преди 16 часа председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви края на заседанието. 

 

*Към 16:56 часа в сградата на Народното събрание вече няма депутати. Всички народни представители бяха изведени от парламента.

 

Информация на Марина Стоименова, Георги Георгиев и Нели Тодорова