Сутринта термометрите ще показват между 5 и 10 градуса, а следобед – от 9 до 14 градуса

Утре времето остава облачно и хладно. Преди обед на места в Южна България и планините ще продължи да превалява. Следобед валежите ще спрат и от север облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб в Дунавската равнина и по морето умерен североизточен вятър.

 

Минималните и максималните температури няма да се различават много. Сутринта термометрите ще показват между 5 и 10 градуса, а следобед – от 9 до 14.

 

В планините освен облаци, ще има и мъгли със символични валежи от дъжд, над 1500 – 1600 м от сняг. Най-високите върхове на Рила и Пирин ще са над облачния слой и там слънцето ще се показва. Затова и максималната температура на Мусала ще е по-висока от тези на  Ботев и Черни връх.  

 

Почти цяла Европа е обхваната от хладен въздух, но налягането в повечето райони е високо. Утре сутринта ще е мъгливо и с ниски облаци, а следобед – предимно слънчево. + Вихър над Средиземноморието ще е причина за сериозни дъждове в Италия, Алпийския регион, Франция и Испания. В планинските вериги там ще паднат съществени снеговалежи. Превалявания ще има и на север - дъждовно ще е в Шотландия и по Скандинавието, а в Русия ще вали и дъжд, и сняг.

 

Утре максималните температури в по-голямата част от континента няма да превишават 10 градуса. Стойности от 13 до 18, 19 градуса ще има само в крайните южни части на Европа.

 

У нас в събота преди обед ще има мъгли и ниски облаци, но следобед вече ще е слънчево. По-трайна ще е мъглата над северозападните райони и по Черноморието. В неделя и понеделник отново в сутрешните часове в ниските места видимостта ще бъде намалена. Повече слънце ще има около и след обяд. Във вторник следобед от запад ще се заоблачи и в сряда облачността над страната ще е значителна. Валежи се очакват в Западна и Южна България.

 

Повече за времето у нас и по света  може да намерите на Sinoptik.bg