400 деца са били спасени по време на следствието

348 души бяха арестувани в Канада заради детска порнография. 400 деца са били спасени по време на следствието, продължило три години. В центъра на разследването е фирма, базирана в Торонто, която пускала в интернет и продавала DVD с филми с голи деца.

 

Фирмата продавала филмите си в 94 държави, съобщи полицията. Властите са успели да идентифицират клиентите посредством базата данни на компанията. Само в Канада са арестувани 108 души. Други 76 заподозрени са задържани в САЩ и още 164 в други страни, сред които Испания, Гърция, Норвегия и Ирландия. Сред арестуваните са лекари, учители и свещеници.

 

Само в дома на един от преподавателите били намерени 350 хил. снимки и 9 000 видеа с педофилско съдържание. Друг от учителите пък поставил скрита камера в училищна тоалетна.

 

В момента следователите проверяват колко от заподозрените са имали пряк контакт със сниманите деца. Шефът на фирмата - 42-годишен канадски гражданин, е в ареста от май 2011 година. Той е обвинен, че е плащал на хора да заснемат порнографското съдържание.