Съседите на студента не били разпитвани, както се разбира от “опорните точки” на МВР

Нямах никакво намерение да ставам толкова известен, колкото станах. Имам смесени чувства за това, но стана така, че излезе наяве един механизъм, който се прилага за влияние над общественото мнение и може би изменение на събитията чрез лъжа”. Това каза в студиото на „Здравей, България” студентът Александър Попов.

 

Снимките с окървавеното му лице, резултат от конфронтацията с полицията по време на протестите около парламента преди дни, обиколиха не само българските, но и световните медии.

 

В четвъртък публично достояние станаха изпратени от пресцентъра на МВР до социалистите инструкции, които да бъдат използвани при публични изявления относно студентските и антиправителствени протести. В една от т.нар. „опорни точки” се казва, че съседи са разпознали с изненада студента с пукнатата глава (Александър), за когото дори не предполагали, че учи. „Същият май не бил добре с главата”... край на цитата.

 

Никой не се е свързвал с мен или със съседите ми. Първо помислих, че са идвали до блока, за да разпитват съседите, но такова нещо не се е случвало. Става дума за измислица с цел манипулира на истината”, смята Александър.

 

Нямам никакъв проблем с главата, освен че е ударена”, отбеляза още студентът в коментар на намеците в полицейските инструкции, че има някакъв психически проблем. „Това че уча 4-ти курс „Английска филология” в университета говори достатъчно, че съм трезво мислещ човек и че мога да разсъждавам нормално и нямам никакви психически отклонения”.

 

Целия разговор с Александър Попов и неговия колега Лазар Петков можете да проследите във видеото.