Два митигна и едно вечно футболно дерби в центъра на столицата

Извънредни мерки за сигурност ще бъдат въведени в София в събота (16 ноември). Причината е, че в столицата трябва да се проведат няколко събития, на които се очаква голямо струпване на хора.

 

От 15:15 ч. е първият осминафинал за Купата на България по футбол между ЦСКА и "Левски" на Националния стадион "Васил Левски". В събота ще бъде и 156-ият ден от антиправителствените протести, които се провеждат в центъра на София.


Отгоре на всичко БСП свиква шествие в подкрепа на правителството от 12:00 ч. на "Орлов мост" - съвсем близо до арената на вечното футболно дерби.


Феновете на "Левски" обявиха, че се събират в 10:00 ч. пред фенклуба си на булевард "Тодор Александров", а от там ще се придвижат към Националния стадион. 


По обяд започва събирането на симпатизантите на БСП на "Орлов мост", където обаче вече ще са и привържениците на ЦСКА. "Червените" ултраси обичайно се събират около езерото "Ариана" и градинката срещу сградата на БФС.


Очаква се мобилизацията на социалистите да включва автобуси от цялата страна, като според непотвърдени информации се говори за манифестация, която ще включва между 50 и 70 хиляди партийци. Срещу трите големи събирания в столицата МВР ще използва целия си наличен ресурс от София, като от провинцията също ще бъдат командировани служилети на реда, за да се избегнат изблици на насилие или безредици.