Той ще е под наслов "Да на свободата, не на омразата" и ще се проведе на „Орлов мост”

Утре управляващите организират национален протест в подкрепа на правителството. Той ще е под наслов "Да на свободата, не на омразата" и ще се проведе на „Орлов мост” в София. Анонсът за него пристигна ден, след като ГЕРБ свика свой протест срещу кабинета „Орешарски” в Пловдив.

 

Съвпадението на вечното дерби и мащабното партийно мероприятие не развълнува много организаторите от БСП и ДПС. Лидерът на социалистите Сергей Станишев увери, че до ексцесии няма да се стигне. Освен ако някой не ги цели. Но в такъв случай той очаквал МВР да си свърши работата. 

 

Няма да приемем шантаж. Няма да приемем ултиматуми. Няма да приемем едно малцинство, което провъзгласява себе си за морален носител, да налага своята воля по недемократичен начин”, заяви Станишев.

 

Идеята властта да подкрепи сама себе си на митинг дошла във вторник след сблъсъците между полицаи и протестиращи пред парламента. Денят и часът обаче били уточнени допълнително. А днес и ДПС се заяви като съорганизатор

 

„Целта на тази проява е да се чуе гласът и на подкрепящите кабинета „Орешарски” и на тези,  които изразяват уважение към вота на суверена”, каза Лютви Местан. 

 

БСП и ДПС отричаха да са вдъхновени за своя протест от митинга, който ГЕРБ организира също утре, но в Пловдив. Той беше обявен от Бойко Борисов в сряда. 

 

На въпрос защо са подбрали именно "Орлов мост" за митинга си, социалистите отговаряха, че никой няма монопол над това място.