В Североизточна Европа се очакват и снеговалежи

В събота ще бъде хладно. Облаците ще се разкъсат и намалеят до слънчево, най-късно по Черноморието, където преди обед все още ще е облачно и ветровито. През деня североизтчния вятър навсякъде ще отслабне, но с него ще продължи на навлиза хладен въздух.


Температурите ще са с 2 - 3 градуса по-ниски от нормалните за сезона. Минималните ще са между 1 и 6 градуса  - малко по високи по морето, а максималните - между 10 и 15 градуса.


В планините облаците също ще намалеят до слънчево, но сутринта слабо ще преръмява. Температурите ще са около нулата - на 1500 метра се очакват най-много 5 градуса, а на 2000 метра – един градус. Вятърът ще слаб от изток.


Температурите в Североизточна Европа, през целия ден ще останат около нулата - очакват се и снеговалежи, но там това е нормално за сезона. С необичайно ниски температури от 3 - 4 градуса ще започне деня във Франция, Испания и Португалия. Това се дължи на студен въздух, който проникна от север по Атлантическото крайбрежие и образува циклон над Пиринеите и Западното Средиземноморие. Вихърът е далеч от Балканите, за да донесе валежи, но ще насочва топъл въздух към полуострова.  


Преносът на въздушни маси от югозапад ще продължи почти до края на месеца и в близките дни снеговалежи и ниски температури у нас не се очакват. В неделя ще остане хладно и с повече облаци от събота.


В понеделник ще бъде слънчево, с облаци по морето. Към края на деня над цялата страна ще се заоблачи и във вторник ще е облачно, в низините мъгливо. В сряда ще е ветровито. Южен вятър ще вдигне мъглите, ще разкъса облаците и ще повиши температурите. На места са възможни слаби валежи. В четвъртък температурите ще са сравнително високи, а вятърът ще отслабне.


Още за времето може да научите в sinoptik.bg