Първият политически митинг на партията срещу управляващите започна в 12:00

Десетки хиляди симпатизанти на ГЕРБ се събраха в Пловдив. Първият политически митинг на партията срещу управляващите започна в 12:00 часа с концерт на „Българе”. 

 

Над 35 000 привърженици от цялата страна пристигнаха със 70 автобуса, организирани от ГЕРБ, както и със собствен транспорт. Хората скандираха „Оставка”

 

Митингът на ГЕРБ„Лицето на омразата организира в момента митинг в подкрепа на правителството в София”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ и бивш здравен министър. Тя заяви, че ще сезира главния прокурор заради изказването на премиера Пламен Орешарски, че ще уволнява държавни служители, които участват в антиправителствените протести. 

 

„Последните години на управлението на ГЕРБ говориха за полицейщина. Това, че арестувахме „Килърите” и „Наглите” ли е полицейщина? Не! Полицейщина ли е когато биеш българските студенти и да събираш личните данни на гражданите?, запита Цветан Цветанов симпатизантите на ГЕРБ. 

 

„Нека да си пожелаем една бъдеща победа, но преди всичко оставка на правителството”, добави Цветанов.

 

Борисов и Цветанов„ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Радвам се когато Станишев е партиен лидер, вече 10 пъти го бия на избори. Виждате, че БСП вече сама и митинг не може да направи”, заяви Борисов. „Извадил съм си поуки и изводи и за мен, и за партията”. 

 

ГЕРБ няма да се спре, заяви Борисов. Той очаква незабавни нови избори. 

 

Протестът свърши към 13:30 часа, а хората започнаха да се разотиват.