35 000 симпатизанти на опозицията поискаха нови избори на митинг в Пловдив

"ГЕРБ е партия, която има своята кауза, единственият препъни-камък пред БСП и ДПС". Това заяви лидерът на бившите управляващи по време на първия митинг на опозицията срещу правителството на Пламен Орешарски.

 

България се трябва да тръгне по нов път, който ГЕРБ може да осигури, каза още бившият министър-председател. "Допуснахме грешки, аз допуснах много грешки, но ви се кълна, че съм си извадил много поуки от това, което ми се случи - и на мен, и на партията", посочи Бойко Борисов.

 

ГЕРБ няма да се спре, категоричен беше той и предупреди, че най-страшното ще бъде, когато митингите на опозицията и на управляващите се изправят един срещу друг.

 

"Докараха дотам БСП, че не може да направи сама митинг. Не само, че не може да управлява, а те и митинг не могат да направят", констатира Борисов. Лидерът на ГЕРБ-ерите се закани, че ще сезира Европейския парламент заради заплахата на премиера Орешарски по адрес на държавните служители, които участват в политически митинги и протести и обвини управляващите, че са възстановили Държавна сигурност в най-тежкия й и порочен вид.

 

Бойко Борисов и политическото ръководство на ГЕРБ отправиха призив срещу омразата и отправиха апел за провеждане на нови парламентарни избори.