Лидерът на РЗС допусна, че е имало конфликт между Христо Бисеров и Делян Пеевски

„За Христо Бисеров може да се говори много, защото той е стара лисица. Той е един от най-изпечените схемаджии на прехода в българската политика”, каза в „На светло с Люба Кулезич” Яне Янев.

 

По думите на лидера на РЗС Бисеров знае не малко неща за много хора в страната. „Смятам, че е имало тежък конфликт вътре в ДПС”, добави Янев. Попитан какъв конфликт бившият депутат отговори, че Бисеров е създавал не само закони, но и други неща, които са създавали комфорт на Иван Костов. „Но след това, това, което е създавал, е започнало да работи само и единствено за него или за хората около него”, уточни Янев.

 

Лидерът на РЗС допусна, че съществува и друга хипотеза, а именно, че е имало конфликт между Бисеров и Делян Пеевски. „Пеевски е всемогъщ, както в държавата, така и вътре в ДПС. Този конфликт не е бил еднократен. Колеги от ДПС, с които имам комуникации, казаха, че двамата не са си говорили”, аргументира се той и добави, че Бисеров е бил категорично против Пеевски да бъде предложен за председател на ДАНС.

 

Според Янев ако Пеевски е бил станал шеф на ДАНС за по-продължителен период от време, Христо Бисеров е щял да „изгърми с цялата кохорта около него”. 

 

съдебната власт трябва да има ново преструктуриране. Всички длъжности да се избират. Това е много важно. Системата е сбъркана. БСП и ДПС не искат нова българска Конституция. Всички други партии трябва да са в един блок, който иска промяна. Само през нова българска Конституция минава промяната у нас. Текат постоянно разговори. Пишат се текстове за нова Конституция. Работи се", каза още Янев.

 

Целия разговор с лидера на РЗС гледайте във видеото.