Решението за това взеха късно снощи протестиращите студенти

За първи път от няколко седмици насам, в Ректората на Софийския университет ще има лекции. Решението взеха късно снощи протестиращите студенти. Те обаче подчертаха, че това не означава край на окупацията на учебното заведение.


Припомняме, че всичко започна в края на октомври като знак на несъгласие с решението на Конституционния съд да върне Делян Пеевски в Народното събрание.


Тогава студенти окупираха най-голямата аудитория в Алма матер, след лекция на професор Димитър Токушев, който е председател на съда.


По-късно младите хора обявиха и тотална окупация на висшето училище. И от тази трибуна поискаха оставка на кабинета „Орешарски”. Освен подкрепа, решението им срещна недоволството на много техни колеги, защото това на практика замрази учебния процес.


От днес Софийският университет отново ще има учебни занятия, а "Ранобудните" ще освободят 272 аудитория и ще се преместят в аулата на учебното заведение, където ще продължат да планират действията си оттук нататък. Протестът им ще продължи под формата на различни акции.