42-годишният преподавател пишел нецензурни закани към младежите във Фейсбук

42- годишен учител от математическата гимназия в Смолян отправял хомосексуални закани и пишел нецензурни коментари към учениците си във Фейсбук. Това разказа пред камерата ни майката на ученичка от същото училище. 

 

След подадения сигнал, от Прокуратурата и Регионалния инспекторат по образованието започнаха проверка.

 

Потърси ни майката на момиче в 12-и клас. Тя ни разказа, че след като прочела написаното, дъщеря ѝ вече отказва да посещава часовете на Никола Кисьов. От името на родителите тя поиска оставката му.

 

Повод за коментарите по адрес на учениците е футболен мач, който учениците от гимназията не подкрепили с присъствието си. Заради изключително циничния език няма да цитираме написаното. Ден по-късно обаче, авторът се извинява на учениците за езика си. Опитахме се да се срещнем с преподавателя и да потърсим неговата гледна точка. Оказа се, че персоналът на училището има нареждане да не допуска камерата ни в сградата.

 

По-късно все пак ни казаха, че Никола Кисьов е на работа и пуснаха екипа ни, но без камера. Учителят категорично отказа да отговори на въпросите ни и пред погледа на учениците си агресивно опита да ни изгони от стаята. Директорите на гимназията и Инспектората по образование обясниха, че предали копия от публикациите  в прокуратурата, която трябва да установи автора им.

 

„За такова поведение учителя следва единствено и само да си отиде от училището. Но докато не бъде доказана неговата вина, аз не мога да го изгоня“, заяви директор на Природоматематическата гимназия в Смолян Мария Илиева.

 

По-късно през деня в писмено обяснение до директора на гимназията учителя обяснил, че профилът му във Фейсбук бил хакнат и не той е автор на написаното. Дали е така, ще установи проверката.

 

Репортер: Анелия Веселинова